tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ompeluksia jos jonkinmoisia!

Ompeluvillitys on iskenyt ja pahasti tähän äitiin! Taitoa ei vielä niin ole, mutta intoa ja ideoita sitäkin enemmän ja kun itselle ja lapsille tekee niin kelpaa kyllä :)
Tässä satoa:

Freijalle  tulevaksi synttärilahjaksi laukku



Freijan vanhasta mekosta leikkasin yläosan irti ja tein prinsessamekon

Tämä mekko onnistui yli odotusteni ja olen oikein tyytyväinen!

Näitä mekkoja tekee mieli tehdä PALJON lisää, eri kankaista :)

Kankaan Freija valitsi itse ja aika söpöhän se on, eikö? :)

Hih! Tämä on hassu nalle! Eemelille synttärilahjaksi ja Eemeli kelpuutti hassun näköisen nallen unikaverikseen.


Tätä kangasta ihastelin pitkään ja kun sen vihdoin ostin niin ompelin täkin sohvalle.


Väri on aivan ihana! Tikkauksessa oli hommaa!!



Nallesta jäi kangasta yli ja siitä tuli kiva ja pirteä tyyny sohvalle.


torstai 26. heinäkuuta 2012

Kallion kirppis ja lentokoneita kaltseilla :)

Tänään olimme Kallion puistokirppiksellä, ihmisiä oli VALTAVASTI ja tavaraa oli vielä VATAVAMMIN!
Läheskään kaikkea emme ehtineet tai päässeet ihmispaljoudelta katsomaan. En myöskään saanut otettua kuvan kuvaa, koska ei ollut aikaa kaivaa kameraa esille, kun piti vilkuilla joka suuntaan hullun kiinnostunut kiilto silmissä!! :D Kai te ymmärrätte!

Teimme kuitenkin muutamia hyviä löytöjä: Eemelille pieni djemberumpu, Freijalle laukku (me hukutaan kohta neidin laukkuihin!!), yhdelle isoista pojista Elementin t-paita, mulle Vansin tennarit, mekko ja kuulemma puolalainen jauhokippo ja miehelle kaksi cd:tä.







Tosiaan, ihan liikaa jäi katsomatta, mutta rattaiden kanssa siellä ei päässyt liikkumaan. Sovimme jo, että ensi kerralla menemme miehen kanssa kahdestaan ja pidemmän kaavan mukaan :)

Kotiin päästyämme söimme pikaisesti ja lähdimme Vantaan kaltseille katselemaan lentokoneita. Se oli isoimman isoveljen lahja muutaman päivän päästä 7v.täyttävälle pikkuveljelleen <3
Musta aika hieno ajatus ja eihän sen lahjan tosiaankaan tarvitse aina olla tavaraa! Eemeli tykkäsi kovasti ja oli hyvin onnellinen tälläisestä lahjasta ja halasi isoveljeään kovasti <3

Lentokoneita ei kyllä koskaan kyllästy katselemaan :)






keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korjaamon Ratikkamuseo

Ratikkamuseo Töölössä on yksi meidän lasten kestosuosikki. Se on ilmainen ja aikaa siellä saa kulumaan vaikka kuinka, lapsia ei saisi pois millään :)

Siellä on vanhoja ratikoita ja lippuja joita voi leimata, leikkiä rahastajaa. Yleensä siellä ei ole paljoakaan muita ihmisiä, toisinaan olemme olleet ainoita, nyt porukkaa oli aika paljon.
Yksi aikuisille hauska juttukin siellä on ... filmi, jossa näytetään vanhaa Helsinkiä ja puhutaan vanhaa Stadin slangia :)














Hinnat joskus.




Tietääkö joku mitä ihmettä toi hämähäkki verkkoineen tarkoittaa??


tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kotikuvia

Räpsin huvikseni muutamat kotikuvat ja huomasin, että niissä näkyy myttyä siellä ja myttyä täällä, Eemelin kalsaria tuolilla ja Freijan esiliinaa toisella :D 

Tylsää, kun ei aurinko paista :/ Rannalle teksisi mieli ja kovasti! Uimaan! Mutta ei! Milloin se aurinko tulee takaisin. Kohta alkaa arki ja aurinkoisista päivistä on saatu nauttia ihan liian vähän.

Ja koska ei paista niin suuntaamme kirjastoon, tällä kertaa Töölön (joka on se meidän lähikirjasto) ja Ratikkamuseoon. Ehkä myöhemmin sitten vielä mustikkametsään!





Tylsääkin tylsemmästä ilmasta huolimatta toivottelen iloista päivää! :)

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Päivä Suomenlinnassa

Eilen oltiin pienten lasten kanssa Suomenlinnassa ja vaikka se paikka on niin nähty niin siltikin siellä on aina kiva retkeillä, kävellä ja ihastella kauniita taloja ja hobittimaista Kontua (siltä se meinaan paikoitellen näyttää, ihan kuin Kontu).
Ja se lyhyt venematka vaan on lasten mielestä niin kiva. Ajatelkaa miten pienestä lapset tulevat iloisiksi...meillä aikuisilla olisi paljon opitavaa, ne pienet ja arkiset asiat oikeastaan onkin juuri niitä parhaita! <3

Meillä oli mukana pienet eväät ja paljon iloista mieltä ja niistä aineksista koostui oikein kiva päivä :)
Eemelillä oli kiikarit mukana. Raahaa niitä nykyään joka paikkaan mukaan ja kiikaroi lintuja, lentokoneita, veneitä :)








torstai 19. heinäkuuta 2012

Lampetin tuunaus

Muutama päivä sitten tein pikapostauksen lampetista minkä löysin Hietsun kirppikseltä ihan naurettavaan hintaan. Se oli todellinen löytö ja olen haaveillut sellaisesta jo pitkään.
Varjostimia siinä ei ollut ja olisihan se ollut ihan nätti ilmankin, mutta halusin kuitenkin varjostimet.

Kaikki alkoi tästä:


Ja jatkui sitten näin:




Värit ovat tarkoituksella hieman yliampuvat, ei pliisua meille :D Lamppu on pikkuisen vino, tai toinen, mutta ei sekään haittaa, vanha kun on, niin sallittakoot se :)

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja yllättynyt siitä miten helppoa ja kivaa se oli! Mistä saisin lisää lampunkupuja joita verhoilla, koska niin kivaa se oli!!!! :D


tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kirjastopäivä

Voiko kirjasto kauniimpi olla! Täällä on aina ilo asioida :) Arvaatteko mikä kirjasto on kyseessä? Tai tietääkö joku?

Olemme kirjaston suurkuluttajia. Käymme yleensä kerran viikossa kirjastossa ja se on joka kerta, vuodesta toiseen suuri hitti meidän perheessä ja kirjastopäivää oikein odotetaan :) Halvat on huvit ja hyvä niin, en valita!










Mikä näistä on mun kirja? :P

Näin lukee lainaamani kirjan takakannessa :D




maanantai 16. heinäkuuta 2012

Raasepori

Olimme siis viime lauantaina Raaseporissa, keskiaikaisilla markkinoilla. Ilma oli loistava, ei kylmä, ei kuuma, ei satanut.








Mukavaa oli, MUTTA miksei kukaan myy keskiaikaisilla markkinoilla keskiaikaisia vaatteita lapsille?? Ihan varmasti menisivät kaupaksi! Ja toinen MUTTA, miksi ihmeessä keskiaikaisilla markkinoilla on jotain intialaistyylisiä rättejä myynnissä?